Nyuszi csoport

A Nyuszi csoportba jelenleg 23-an járunk, mi már nagycsoportosok vagyunk. Az óvó nénik, Ági néni és Petra néni foglalkozik velünk több évtizedes tapasztalattal, nagy szeretettel, kitartással és türelemmel. Munkájukat szorgos odaadással segíti Edit dadus néni is, aki ezek mellett figyel arra is, hogy minden nap rend és tisztaság fogadjon bennünket. Döntéseiket mindig közös megbeszélés előzi meg, észrevételeiket, meglátásaikat mindig megosztják egymással. A már jól bevált gyakorlatot az új módszerekkel ötvözik, így éljük mindennapjainkat.

 

Az óvó nénik fontosnak tartják, hogy jól érezzük magunkat, és hogy örömmel vegyünk részt a különféle tevékenységekben. Tágas és hangulatosan díszített csoportszobát biztosítanak nekünk, és megfelelő eszközöket, helyet a különböző játékokhoz, hiszen ez a mi legfőbb elfoglaltságunk, „munkánk” az óvodában. Csoportszobánkban nagyon jól feltaláljuk magunkat, mert számos lehetőséget rejt, a különböző játékformák mellett még a meghitt elvonulásra, csöndes könyvnézegetésre egy mesesarok is rendelkezésünkre áll.

 

Szeretünk énekelni, verselni, mesélni, mondókázni, amelyeket mozgással kísérünk. Szívesen veszünk részt sétákon, ahol nevünknek eleget téve fürgék vagyunk, akárcsak egy kis nyúl. A csoportunkban a néphagyományok ápolása fontos feladat, ennek köszönhetően számos programon veszünk részt.

 

Az óvó nénik, és dadus néni sokat fáradoznak azon, hogy nekünk egy érzelmileg biztonságos légkört teremtsenek, ahol jól érezhetjük magunkat, és figyelnek arra is, hogy minden gyerek külön személyiség, és mindnyájunkat önmagunkhoz képest fogadnak el, és fejlesztenek.

 

Törekszenek arra, hogy a családokkal, szülőkkel jó kapcsolatot alakítsanak ki az együttnevelés megvalósítása érdekében. Ezáltal kiegyensúlyozott, felszabadult, kreatív, őszinte és boldog gyermekeket nevelnek, és mi ennek köszönhetően talpraesetten meg tudjuk oldani a mindennapi élet nehézségeit.

 

Óvodapedagógusok:
Németh Ágota, Pongrácz Petra
Dajka:
Szénásiné Cziráki Edit