Maci csoport

Köszöntünk Benneteket, Kicsik és Nagyok!

Az új építésű „Pöttyös ovi” Maci csoportja a mi „barlangunk”!

Csoportszobánk szép, világos, tele van jobbnál jobb játékkal, és a gyerekek kreativitását serkentő anyagokkal és eszközökkel.

Erika nénivel igyekszünk a heti- és napirendünk kialakításával szeretetteljes, biztonságot nyújtó, családias légkört kialakítani.

Célunk, hogy szeretettel, megértő pedagógusi attitűddel megkönnyítsük a gyermekek számára az óvodai életbe való beilleszkedést, megszerettessük velük az óvodát, és a csoportból igazi közösséget varázsoljunk. Munkánkat segíti a „csupaszív” dadus nénink Andi néni, és a kedves, figyelmes, szakképzett pedagógiai asszisztenseink, Kitti néni és Dóri néni.

Napjainkat főleg a játék teszi ki. Sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat.

A gyermekeknek játék közben különböző tevékenységeket kínálunk, hogy ismereteiket, tapasztalataik útján bővíthessék.

Minden macinak rengeteg mozgásra van szüksége, ezért télen-nyáron sokat tartózkodunk a friss levegőn, szaladgálunk, biciklizünk, mászókázunk, homokozunk udvarrészünkön.

Sok időt fordítunk arra, hogy már a kicsik is megismerjék néphagyományainkat, jeles napjainkat a népi élet tevékenységein keresztül. Munkánkat a „Ne felejts” Hagyományőrző pedagógiai programunk alapján látjuk el.

Elhivatottak vagyunk környezetünk védelméért, csatlakoztunk a „Zöld ovi” programhoz.

Az egészséges életmód kialakítása is fontos számunkra, ebben nagy támogatást kapunk a szülőktől: friss gyümölccsel, zöldséggel látnak el bennünket a gyümölcsnapokon.

Arra törekszünk, hogy a gyermekek pozitív élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodjanak az óvodai élet folyamán.

Sok érdekes program, jeles nap, számos esemény vár ránk, míg kijárjuk az óvodát!

Szeretettel várunk Benneteket!

Gabi néni, Erika néni

Mottónk:

Óvodapedagógusok:
Csatári Gabriella, Varga Erika
Dajka:
Pongráczné Lak Andrea
Pedagógiai asszisztensek:
Varga Dóra, Juhász-Kurek Kitti Judit, Balogh Dorka
virag