Pillangó Csoport

Szeretettel köszöntünk minden Kedves Érdeklődőt!

 

Vegyes életkorú gyermekeket fogadó csoporttal működő óvodánkba mi vagyunk a Pillangó csoport.

 

Folyamatos napirenddel a gyermekek egyéni fejlődési tempójához igazodó ritmusban, rugalmas időkeretben dolgozunk. A játékba integrált tanulás során a komplexitást figyelembe véve fejlesztjük a gyermekeket.

 

Derűs, szeretetteljes légkörben biztosítjuk a gyermek fő tevékenységi formáját: a játékot, mely az óvodás korú gyermek legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenysége. Fontosnak tartjuk, hogy a játék gazdagítsa személyiségét, erősítse bennük az összetartozás élményét.

Sokat rajzolunk, színezünk, kreatív dolgokat készítünk. Mindennapi mesével gazdagítjuk a gyermekek életét, amiket a kis pillangósaink el is dramatizálnak. Szeretünk bábozni, sütni, sétálni, tornázni. Szívesen énekelgetünk és körjátékozunk. Különböző hangszerek segítségével színesítjük ezt a fajta tevékenységünket.

Fontosnak tartjuk az egészséges életmód kialakítását, ezért sok időt töltünk a szabadban. Az óvodánk ligetes udvarán örömmel játszunk, homokozunk, biciklizünk. Sétáink során megfigyeljük a környezetünkben bekövetkezett változásokat. „Kincseket” gyűjtögetünk, amiket felhasználunk a csoportszobánk díszítésére vagy éppen alkotásaink során.

 

Kiemelkedően fontosnak tartjuk az egyéni bánásmódot, a fejlettség szerinti differenciálást és a különleges képességek kibontakoztatását. Rajzpályázatokat figyelemmel kísérjük és öröm számunkra, hogy gyermekeink szép eredményeket érnek el.

 

Örömmel veszünk részt óvodánk programjain, melyeket a szülőkkel együtt szervezünk néphagyományőrző jeles napok alkalmával (pl.: Mihály napi vásár, Márton napi lámpás felvonulás). Ilyenkor rövid verses, dalos műsorral lepjük meg a kicsiket és az érkező vendégeket.

 

A tanév során egyszer-egyszer autóbusszal belátogatunk a városba megtekinteni néhány színházi előadást vagy piaci sétát szervezünk, hogy még izgalmasabban teljenek napjaink. (Jelenleg a Covid – 19 miatt ezek a programjaink még váratnak magukra)

 

Családi napot, kirándulást minden tavasszal szervezünk, hisz az együtt töltött idő lehetőséget ad a kapcsolatok kialakítására és élményt ad számunkra. Fontosnak tartjuk a jó közösség kialakítását.

 

 

Óvodapedagógusok:
Cziráki Andrea, Lábadi Anita

Dajka:
Németh Tamásné (Márti néni)
Pedagógiai asszisztens:
Krózserné Kálmán Mariann