Tengelice Csoport

Szeretettel köszöntünk minden Kedves Érdeklődőt!

A Tengelice csoportba vegyes életkorú gyerekek járnak. Szeretetteljes, elfogadó légkört teremtünk, ahol mindenki jókedvűen és tevékenyen töltheti óvodás éveit és szerezhet maradandó tapasztalatokat és tudást, amelyre bátran építhet iskolás és még felnőtt korában is.

Barátságos, tágas, világos és praktikusan berendezett csoportszobánk tartalmas játékra csábít minden kisgyerekeket nap, mint nap. A babaszoba, a babakonyha, az alkotósarok, a zenesarok, az élősarok, a játszószőnyegek, a gyermekek testméreteihez alkalmazkodó bútorok, a nyitott polcokon elhelyezett, bármikor hozzáférhető játékszerek, könyvek, barkácseszközök, ritmushangszerek mind-mind az önálló, elmélyült játék kialakulását segítik.

Óvodai életünk az néphagyományőrző jeles napok köré szerveződik. Ezeket az ünnepeket-ha tehetjük-, a szülőkkel együtt éljük meg, ezzel is erősítve a családi és az óvodai nevelés összhangját.

Az óvó nénik és a dadus nénink az esztétikus és tiszta környezetet könnyen befogadható, értékes tartalommal töltik meg. Hiszünk abban, hogy ebben a korban a művészetek eszközeivel lehet legjobban fejleszteni a gyerekeket. A csoporthoz tartozó gyerekek és felnőttek is egyaránt szeretik a meséket, verseket, amelyeket nem csak meghallgatunk, hanem szívesen dramatizálunk és bábokkal is életre keltjük őket. A népmesék mellett a kortárs magyar gyermekirodalomból is szívesen válogatunk a gyermekek ízlésformálásához műmeséket.

Gyermekeink nagy képzelőerővel rendelkeznek, szívesen játszanak szerepjátékokat és együttműködést megkívánó építőjátékokat is. Konfliktus esetén arra tanítjuk őket, hogy ne ösztönből cselekedjenek, hanem gondolkodjanak és beszéljék meg az érzéseiket, kívánságaikat.

Nagy hangsúlyt fektetünk a vizuális ábrázolás technikáinak megismertetésére, és elegendő időt biztosítunk a gyerekek számára a próbálkozásokhoz, hogy végül valóban egyedi, szép munkák kerülhessenek ki a kezeik alól. Segítünk nekik meglátni a szépet, rácsodálkozni az alkotás örömére.

A gyerekek nagyon szeretnek mozogni, ez lételemük, ezért nagyon sok időt töltünk a szabadban szabad játékkal, mozgással, futkározással, biciklizéssel és jó időben homokozással. A kötött tornatermi mozgásfoglalkozás is minden gyermek számára egy várva-várt örömforrás, hiszen változatos eszközökkel, változatos mozgásformákat sajátítanak el, mindezt játéknak megélve.

Szeretjük a zenét, a népzenét és gyakran táncra is perdül a csoport. A ritmushangszereken túl több dallamhangszerrel is megismertetjük a gyerekeket.

A Tengelice csoport kreatív, egymást segítő, szeretni tudó és boldog emberpalánták csapata olyan óvó nénikkel, akik odafigyelő szeretettel terelgetik a gyerekeket a személyiségfejlődésük során egyéni bánásmódot alkalmazva, azért, hogy mikor elérik az iskolaérettséget, egészséges önbizalommal kezdjenek neki az iskolai sikertörténetüknek.


 Óvodapedagógusok:
Krasznainé Geréb Edina, Dr. Vörös Zoltánné (Betti néni)
Dajka:
Hózler Károlyné (Csilla néni)
Pedagógiai asszisztens

Varga Dóra, Balogh Dorka