Katica csoport

Mi vagyunk a Kastélykert Óvoda legifjabb „Katicái” minden tekintetben, hiszen a csoportunk is ebben a nevelési évben, azaz 2020. szeptemberében alakult.

 

Óvónénink Beanéni és Enikőnéni, valamint a dadusnénink Erzsinéni kreatív munkájának köszönhetően olyan csoportszobát hoztak létre, ahol mi kis katicák úgy lelkileg, mint testileg a legjobban érezzük magunkat a nap minden pillanatában.

 

A 2020-2021. nevelési évben 24 gyerek veszi birtokba az évszakfával, mosolygós tündérrel, az álom őrző bagollyal és kuckósitott sarkokkal ellátott tágas csoportszobát.

Az évszakfánk sok lehetőséget nyújt mindenféle játék során, különösen a mesélések tekintetében.

 

Szeretünk szép meséket hallgatni, és mindezt a gyönyörű bábjainkkal kedvünkre eljátszani. A mesék, mondókák mellett nagyon szeretünk énekelni, táncolni, hangszereket kipróbálni és játszani is rajtuk.

 

Sokat rajzolunk, gyurmázunk, duplózunk, aminek során ügyesedik a kiskezünk.

 

Babakonyhánkban mindannyian a főzés mesterei vagyunk, szívesen készítünk társainknak és az óvónéniknek ízletes enni és innivalókat.

 

Ha jó idő van, még télen is sokat tartózkodunk a friss levegőn, hogy erősödjön az immunrendszerünk.

 

Sokat homokozunk, biciklizünk, hintázunk, mászókázunk, és ha bármiféle gondunk akad, Szandra néni vagy Dóra néni igyekszik a segítségünkre.

 

Már jeles napokat is ünnepelünk, bár a vírus miatt a szüleink nélkül, de az óvónénik igyekeznek minden pillanatról fotót és videót készíteni.

 

Jó kis csoport ez a Katica csoport tele vidám, és mosolygós gyerekekkel, felnőttekkel, ahol őszinte szeretetben, biztonságban érezhetjük magunkat.

         „Ha kedvesen bánnak veled, kedvessé válsz,

         ha érzékenyen bánnak veled, empatikus leszel,

         ha őszintén bánnak veled, őszinte leszel”

   /Steve Biddulph/


Óvodapedagógusok:
Molnár Gáborné (Bea néni), Balázsi Enikő

Dajka:
Pavelka Zoltánné (Erzsi néni)
Pedagógiai asszisztensek:
Horváth Alexandra, Varga Dóra